<- Ryba po podhalańskuLista potraw z grupy: RybyRyba po warszawsku ->

PDF Drukuj

Ryba po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2203 razy.


60 dag ryby,
25 dag włoszczyzny,
2 jajka,
5 dag masła,
ziele angielskie,
liść laurowy,
sól, zielenina

Oczyszczoną rybę pokroić, włożyć do ugotowanego wcześniej wywaru z włoszczyzny, dodać przyprawy i warzywa pokrojone w talarki. Całość gotować ok. 15 min. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Podając rybę kłaść na niej warzywa, porcje masła oraz posypać jajkiem i zieleniną. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności