<- Ryba po marynarskuLista potraw z grupy: RybyRyba po polsku ->

PDF Drukuj

Ryba po podhalańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1833 razy.


60 dag filetów z ryby,
1 dag mąki,
15 dag oleju,
16 dag ziemniaków,
3 dag selera,
15 dag marchwi,
5 dag śliwek suszonych,
2 dag masła,
5 dag cebuli,
3 dag śmietany,
1/8 l ketchupu,
1/2 cytryny,
ząbek czosnku,
zielenina,
sól, pieprz

Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć mąką, solą, pieprzem, lekko obsmażyć na oleju. Pokroić marchew w krążki, cebulę i seler w kostkę, ziemniaki w plastry, podsmażyć na oleju, dodając pod koniec masło oraz namoczone, pokrojone w paski śliwki. Rybę nałożyć na podsmażonych warzywach, zalać ketchupem zmieszanym ze śmietaną, doprawionym czosnkiem, solą i pieprzem, zapiec w piekarniku. Podawać posypaną zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności