<- Śledzie po cygańskuLista potraw z grupy: RybyŚledzie po cygańsku 3 ->

PDF Drukuj

Śledzie po cygańsku 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4402 razy.


50 dag śledzi solonych,
15 dag cebuli,
10 dag korniszonów
natka pietruszki,
10 dag ketchupu,
50 ml oliwy,
czosnek,
musztarda

Śledzie przygotować jak śledzie w oliwie. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w półplasterki, wymieszać z pokrajanymi w paseczki korniszonami, posiekaną natką pietruszki, ketchupem, oliwą i przyprawami. Śledzie ułożyć w rondlu, zalać przygotowanym sosem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności