<- Śledzie na słodko 2 (z ananasami)Lista potraw z grupy: RybyŚledzie po cygańsku 2 ->

PDF Drukuj

Śledzie po cygańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6291 razy.


6 śledzi,
500 ml. śmietany,
mały słoik grzybków marynowanych,
cebula,
2-3 jajka na twardo,
2-3 jabłka,
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych,
sól,
pieprz.

Wymoczone śledzie rozciąć, wyfiletować i pokroić w małe
dzwonki. Grzybki, jajka, ogórki, cebulę posiekać. Jabłka
obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić,
popieprzyć. Polać śledzie, część dzwonków można ułożyć
na wierzchu.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności