<- Śledzie w sosie śliwkowymLista potraw z grupy: RybyŚledzie w zaprawie korzennej ->

PDF Drukuj

Śledzie w śmietanie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6701 razy.


50 dag śledzi solonych,
150 ml śmietany,
5 dag tartego chrzanu,
5 dag rodzynków,
natka pietruszki,
żółtko gotowane,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Śledzie przygotować jak śledzie w oliwie. Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki oraz przetartym przez sito żółtkiem, doprawić do smaku. Śledzie ułożyć na półmisku, polać przygotowaną śmietaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności