<- Sos beszamelowyLista potraw z grupy: SosySos beszamelowy 2 ->

PDF Drukuj

Sos beszamelowy 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4721 razy.


2 łyżki masła,
łyżka posiekanej cebuli,
3-4 łyżki mąki,
3 szklanki przegotowanego zimnego mleka,
sól, pieprz,
zielenina

Masło rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, smażyć, aż będzie szklista, wsypać mąkę, wymieszać, smażyć mieszając, aż mąka nabierze jasnozłotego koloru. Mieszając zasmażkę wlewać mleko, przyprawić solą i pieprzem, dodać zieleninę mieszając doprowadzić do zagotowania się, gotować na małym ogniu około 20 min. Przecedzić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności