<- Sos francuskiLista potraw z grupy: SosySos genewski do ryb ->

PDF Drukuj

Sos generalski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1698 razy.


30 dag majonezu,
25 ml wina Tokaj,
20 ml koniaku,
20 dag jabłek,
5 dag rodzynków,
4 dag ketchupu,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, podsmażyć z cukrem aż nabiorą szklistego wyglądu, wystudzić. Następnie połączyć z majonezem, winem, ketchupem oraz namoczonymi w koniaku rodzynkami, doprawić do smaku. Sos podawać do drobiu.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności