<- Sałatka bałtyckaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka brokułowo-kalafiorowa ->

PDF Drukuj

Sałatka bananowo-ryżowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4034 razy.


3 banany,
5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko,
pół selera,
100 g szynki,
5 łyżek majonezu,
2 łyżki śmietany,
łyżka soku z cytryny,
curry,
sól, cukier

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubości 1/2 cm. Szynkę pokroić w drobne cząstki. Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Do majonezu dodać śmietanę i curry. Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić solą lub cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności