<- Sałatka andyjskaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka bananowo-ryżowa ->

PDF Drukuj

Sałatka bałtycka

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 738 razy.



4-5 średniej wielkości ziemniaków
25 dag gotowanej lub pieczonej wieprzowiny
2 jajka
jabłko
2 kwaszone ogórki
1 śledź
25 dag czerwonych buraczków (2 średniej wielkości)
Sos:
pół szklanki gęstej śmietany
łyżka utartego suchego chrzanu
2 łyżki octu winnego
łyżeczka musztardy
pół szklanki posiekanej zieleniny (koper, pietruszka)
sól

Ziemniaki i buraczki ugotować w łupinach, po ostudzeniu obrać i pokrajać w kostkę. Śledzia wymoczyć, jajka ugotować na twardo. Wszystkie składniki pokrajać w jednakową kostkę i wymieszać z sosem. Przyrządzając sos, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i osolić do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności