<- Sałatka SmakouNowaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka Szefa Kuchni ->

PDF Drukuj

Sałatka strasburska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3660 razy.


25 dag żółtego sera,
20 dag szynki,
1 kwaszony ogórek,
1 cebula,
1 kalafior,
kwasek cytrynowy,
olej,
sól,
zielenina,
papryka

Wymyty kalafior obgotować, osączyć, rozdzielić na różyczki i włożyć do zaprawy z kwasku, oleju i soli, pozostawić na 15 min. Ser zetrzeć na tarce, szynkę, ogórek i cebulę rozdrobnić, wymieszać. Odłożyć parę różyczek kalafiora, a pozostałe wymieszać ze wszystkimi składnikami, doprawić do smaku. Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, nałożyć masę serową, posypać posiekaną zieleniną i papryką.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności