<- Sałatka warzywno-owocowaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka wielowarzywna ->

PDF Drukuj

Sałatka wiedeńska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4697 razy.


2 kwaśne jabłka,
2 kwaszone ogórki,
3-4 jaja na twardo,
1/2 szklanki majonezu,
sól, pieprz,
łyżka posiekanej zieleniny

Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, osączyć z soku. Jabłka obrać, przepołowić, usunąć gniazda, pokroić w małą kostkę, wymieszać z ogórkiem. Jaja posiekać. Majonez wymieszać z zieleniną, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać z majonezem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności