<- Sałatka ziemniaczana 4Lista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka ziemniaczana z grzybami ->

PDF Drukuj

Sałatka ziemniaczana Dumas

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5062 razy.


6 ziemniaków,
rosół z kury lub woda z kostką rosołową,
sól, pieprz,
1/2 szklanki oliwy,
2 łyżki octu,
2 szklanki białego wytrawnego wina,
łyżka posiekanej zieleniny,
bazylia

Obrane ziemniaki gotować w rosole lub wodzie z rozpuszczoną kostką rosołową aż do miękkości, wyjąć, pokroić na plasterki. Gorące ziemniaki doprawić solą i pieprzem, pokropić oliwą i octem, polać winem, odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. Przed podaniem posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności