<- SURÓWKA - KOMPOT Z TRUSKAWEKLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka piękności Ireny Gumowskiej ->

PDF Drukuj

Surówka holenderska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4038 razy.


2-4 marchewki,
2 kalarepy,
1 ogórek,
4 pomidory,
1 pęczek rzodkiewek,
łyżka zieleniny,
1 szklanka jogurtu,
sól, pieprz,
łyżka soku z cytryny,
łyżka ketchupu,
łyżka oleju

Wszystkie jarzyny starannie umyć, marchewkę, kalarepę i ogórek obrać, pokroić w kostkę. Jogurt lub śmietanę wymieszać z olejem, ketchupem i przyprawami. Jarzyny ułożyć w salaterce, polać sosem, posypać zieleniną, przybrać pomidorem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności