<- Brokuły zapiekaneLista potraw z grupy: ZapiekaneCebula zapiekana z jajami ->

PDF Drukuj

Cebula zapiekana

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2136 razy.


4 cebule,
6 grzanek posmarowanych masłem,
szklanka utartego żółtego sera,
3 jaja,
szklanka mleka,
sól,
3 łyżki masła

Obrane cebule włożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 min, dokładnie osączyć, odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Ułożyć grzanki smarowaną stroną na dnie żaroodpornego naczynia lub blaszki, plasterki cebuli ułożyć na grzankach, posypać serem. W misce roztrzepać jaja, wlać mleko, posolić, ubić, polać cebulę, posypać masłem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C), piec przez pół godziny lub do ścięcia się jaj.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności