<- Cebula zapiekanaLista potraw z grupy: ZapiekaneChilijski budyń z kapusty ->

PDF Drukuj

Cebula zapiekana z jajami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2051 razy.


50 dag cebuli,
4 łyżki oleju,
1 łyżka tłuszczu do naczynia,
2 jaja,
6 łyżek tartego żółtego sera,
1/2 szklanki śmietany,
1/4 łyżeczki papryki w proszku,
1/2 łyżeczki kminku,
2 łyżki zieleniny,
sól, pieprz

Cebulę pokroić na plasterki, poddusić na oleju nie rumieniąc. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem głębokiego naczynia. Jaja wymieszać z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą, zalać nimi cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności