<- Cebula zapiekana z jajamiLista potraw z grupy: ZapiekaneCiasto na pizzę 1 ->

PDF Drukuj

Chilijski budyń z kapusty

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1729 razy.


Główkę kapusty białej lub włoskiej podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i obgotować we wrzątku około 7 minut.
Osączyć, gdy przestygnie, odcisnąć i zemleć razem z 6 ugotowanymi średniej wielkości ziemniakami, 2 przesmażonymi na oleju, drobno pokrojonymi cebulami oraz 1 bułką namoczoną w mleku i odciśniętą.
Do tej masy dodać dwa surowe jajka, 3-4 łyżki śmietanki, sól i pieprz do smaku. Masę ułożoną w naczyniu do zapiekania posypać tartym żółtym serem i zapiekać około 1 godziny.
"Zwierciadło"
co to za budyń palce lizac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hehehehehehehehehehehehhehehehhehehehe
Nadesłał(a): justynka <misiaczek445@buziaczek.pl> 2006-03-29 08:03:24


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności