<- Jabłkowa zapiekankaLista potraw z grupy: ZapiekaneJaja zapiekane w sosie pomidorowym ->

PDF Drukuj

Jaja zapiekane po hiszpańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2953 razy.


6 jaj,
3 łyżki posiekanej cebuli,
3 łyżki posiekanej papryki,
4 łyżki masła lub oleju,
4 łyżki tartej bułki,
1/2 szklanki utartego sera żółtego

Cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja na jarzynki. Wymieszać bułkę z serem posypać jaja, wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika (170 st. C), piec do ścięcia się jaj.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Danie jest SUPER!!!!!!!!! Polecam wszystkim. Osobiście dodaję jeszcze pieczarki :-)
Nadesłał(a): Wilk_pl <zbyszek-n@o2.pl> 2005-11-12 16:11:10


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności