<- Karp z pieczarkami w śmietanieLista potraw z grupy: RybyKarp zapiekany ->

PDF Drukuj

Karp z Tbilisi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1852 razy.


Kuchnia gruzińska:

1 kg karpia,
mąka,
olej,
szklanka śmietany,
sól,
sproszkowana papryka,
2 strąki czerwonej papryki
Paprykę sparzyć wodą, ściągnąć skórkę, usunąć nasiona, pokrajać w paseczki. Rybę posolić, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor. Śmietanę wymieszać z mąką, solą oraz sproszkowaną papryką. Na żaroodpornym półmisku ułożyć filety z ryby, obłożyć paskami papryki, zalać śmietaną i zapiekać 15 minut. Podawać z makaronem lub kładzionymi kluskami oraz surówką z pomidorów i zielonej papryki.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności