<- Karp zapiekanyLista potraw z grupy: RybyKarp, ale naprawdę dobry ->

PDF Drukuj

Karp ze śliwkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1864 razy.


1 kg karpia,
25 dag mrożonych śliwek,
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina,
3 - 4 łyżki oliwy,
łyżka mąki,
cynamon,
godziki,
imbir,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.

Oczyszczonego i sprawionego karpia umyć, pokroić na dzwonka, posolić, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Śliwki opłukać, wydrylować i zmiksować z winem
i przyprawami. Rybę obtoczyć w mące, zrumienić na oliwie
z obu stron. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem i zapiec. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z cykorii.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności