<- Zapiekanka z ryżu i jabłekLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z selera ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z ryżu i sera

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3052 razy.


3 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,
3 łyżki masła,
pół szklanki posiekanej cebuli,
łyżka mąki,
sól, pieprz,
3/4 szklanki mleka,
1 i 1/2 szklanki startego żółtego sera

Masło rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę razem z solą, pieprzem, smażyć na ciemnozłoty kolor, zestawić z ognia. Cebulę posypać mąką, wymieszać, mieszając wlewać mleko, stale mieszając podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Sos zestawić z ognia, dodać ser, mieszać, aż ser się stopi, włożyć ryż, ostrożnie wymieszać widelcem, wlać do naczynia lub garnka wysmarowanego masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 C), piec pół godziny.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
ta zapikanka moze byc...:}ale w smaku za cebulowa,,,, hehe zartuje pychotka...:):););):0:):):)!!!!!!!!!!!!!!ekstra przepis polecam dla wszystkich.
Nadesłał(a):

dobra ta zapiekanka...
Nadesłał(a): ziomek 2006-09-13 18:09:56


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności