<- Babka naleśnikowa z ryżem i truskawkamiLista potraw z grupy: InneBudyń z chleba ->

PDF Drukuj

Biszkopt z razowego chleba

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1982 razy.


2 dag tłuszczu,
łyżka tartej bułki,
6 jajek,
1 szklanka cukru,
1 szklanka tartego razowego chleba,
łyżeczka kawy,
25 dag marmolady

Kilka kromek razowego czerstwego chleba wysuszyć, zemleć i przesiać. Spod tortownicy wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Źółtka utrzeć z cukrem (łyżkę pozostawić do piany). Z białek ubić pianę dodając na końcu łyżkę cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę, wsypać tarty chleb i łyżeczkę kawy, wymieszać. Wymieszane wyłożyć od razu do przygotowanej tortownicy, wstawić do upieczenia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności