<- Cebulki duszone 10 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceChutney z jabłek ->

PDF Drukuj

Chutney ananasowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1927 razy.


25 dag ananasa z puszki,
2 jabłka,
2 gruszki,
2 ząbki czosnku,
50 g rodzynków,
2 szklanki cukru,
3/4 szklanki octu winnego,
sól,
imbir

Gruszki i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Dodać ananasa i posiekany czosnek, gotować ok. 15 min. na małym ogniu. Rodzynki opłukać, dodać do owoców, a potem cukier, ocet, sól i imbir, całość gotować ok. 30 min. na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Po zdjęciu z ognia nałożyć gorący chutney do dwóch 1/2-litrowych słoików, zamknąć i odstawić na miesiąc w chłodne miejsce.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności