<- Fasola perłowa po dominikańsku 1Lista potraw z grupy: InneFasola po polsku ->

PDF Drukuj

Fasola perłowa po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2680 razy.


30 dag fasoli perłowej,
tłuszcz,
8 dag cebuli,
15 dag kiełbasy białej,
2 dag mąki,
2 dag grzybów suszonych,
sól, pieprz

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z fasolą, grzybami oraz z pokrojoną w półplasterki kiełbasą, dusić kilka minut, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności