<- Dynia po austriackuLista potraw z grupy: InneFasola perłowa po polsku ->

PDF Drukuj

Fasola perłowa po dominikańsku 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1858 razy.


30 dag fasoli perłowej,
tłuszcz,
25 dag kiełbasy,
10 dag cebuli,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
zielenina,
sól, pieprz,
papryka mielona

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w półplasterki, podsmażyć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić drobno, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z fasolą, kiełbasą śmietaną i posiekaną zieleniną, dusić kilka minut, doprawić przyprawami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności