<- Cordon bleu z tostówLista potraw z grupy: InneFasola perłowa po dominikańsku 1 ->

PDF Drukuj

Dynia po austriacku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1904 razy.


Voila.
Przepis pochodzi z kuchni austriackiej.

1/2 kilo dyni
1 l rosolu na kosciach cielecych lub wywaru warzywnego
50 g masla
60 g cebuli
30 g maki
sol
galka muszkatolowa
bialy pieprz
1 zoltko
0,15 l smietany
siekany koperek

Dynie obieramy, czyscimy z pestek, krajemy na male kawalki. Posiekana cebule posmazamy w masle, dodajemy dynie, chwile dusimy pod przykryciem, oproszamy maka. Dodajemy rosol lub wywar, polowe smietany, solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy az dynia bedzie miekka, przecieramy przez sito. Zaciagamy zoltkiem.
Na wydaniu dodajemy resze smietany, posypujemy odrobina mielonej galki muszkatolowej i koperkiem.
Smacznego!
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności