Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 11200 razy.
1 i 1/2 szklanki białej fasoli,
25 dag kiełbasy,
1 cebula
1 łyżka tłuszczu,
2 łyżki ketchupu lub 3/4 szklanki przecieru pomidorowego,
sól, pieprz
Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę, lekko podrumienić. Następnie do fasoli, z której należy dobrze odparować wywar dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub ketchup. Doprawić do smaku, zagotować.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
NA KOŃCU DODAJĘ ZASMAŹKĘ Nadesłał(a): KRYSIA <krysia.@pl.> 2005-12-09 10:12:13