<- FASOLKA SZPARAGOWA Z PIECZARKAMILista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasolka szparagowa z pomidorami i kartoflami 10 min ->

PDF Drukuj

Fasolka szparagowa z pomidorami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1748 razy.


75 dag fasolki szparagowej,
2 cebule (15 dag),
sól,
1 papryka,
2 łyżki oleju,
2 pomidory (25 dag),
1/2 łyżeczki bazylii,
10 dag żółtego sera,
1 łyżka tłuszczu do naczynia

Fasolkę opłukać, odkroić końce, obrać z włókien, ugotować w osolonej wrzącej wodzie, pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę i oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę i poddusić na oleju nie rumieniąc, dodać sparzone wrzącą wodą i obrane ze skórki pomidory, dusić razem 5 min. Dodać fasolkę i bazylie, posolić, wymieszać. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem głębokiego naczynia, na wierzchu ułożyć plastry sera pokrojonego w kwadraty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec pod przykryciem ok. 20 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności