<- Galaretka i kulki z foie gras z truflamiLista potraw z grupy: Mięso: DróbGes nadziewana kartoflami ->

PDF Drukuj

Gałki Beata

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2278 razy.


1/4 kury,
masło,
5-6 dag ryżu,
10 dag groszku konserwowego,
5 dag szynki,
15 dag pieczarek,
10 dag majonezu,
150 ml śmietanki kremowej,
4 dag rzodkiewek,
sól, pieprz

Oczyszczoną kurę umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Potem polać masłem, skropić wodą i upiec, polewając wytworzonym sosem. Miękką kurę wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorąca wodą, wystudzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, połączyć z ryżem, mięsem, groszkiem konserwowym, majonezem i pokrojoną w paseczki szynką, doprawić do smaku, uformować okrągłe gałki, ułożyć na półmisku. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce, połączyć z ubitą śmietanką, doprawić, polać gałki i udekorować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
to musi być pyszne, mniam!
Nadesłał(a): bercik i palu 2008-10-25 20:10:08


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności