<- Grzyby smażoneLista potraw z grupy: GrzybyGrzyby z orzechami ->

PDF Drukuj

Grzyby w cieście piwnym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2442 razy.


30 dag pieczarek,
1/7 l piwa,
2 jajka,
24 dag mąki,
2 dag oleju,
10 dag tłuszczu,
sól

Przygotować ciasto piwne: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać olej, wymieszać. Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności