<- Jajecznica z zielonym groszkiemLista potraw z grupy: ŚniadaniaJajka po francusku ->

PDF Drukuj

Jajecznica ze śledziem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1737 razy.


10 jajek,
20 dag śledzia solonego,
1/2 szklanki mleka,
4 dag margaryny,
pieprz, sól,
papryka

Śledzia wymoczyć w zimnej wodzie, ściągnąć skórkę, wyjąć ości, rozdzielić na dwie połowy, pokroić w paski. Oddzielnie roztrzepać jajka z mlekiem, dodać do nich drobno pokrojony szczypiorek i śledzia, wlać na margarynę smażąc mieszać. Dodać sól, pieprz, paprykę do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności