Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3156 razy.
4 bułeczki,
2 łyżki mleka,
4 dag masła,
sól, pieprz,
łyżeczka żółtego startego sera
Czerstwe bułki-kajzerki ściąć do 1/3 wysokości i wydrążyć miękisz. Wewnątrz skropić mlekiem i posmarować cienko masłem. Do tak przygotowanych bułeczek wbić po jednym surowym jajku, posolić, posypać pieprzem oraz utartym serem i położyć na wierzchu po kawałku masła. Bułeczki zapiec w piekarniku lub w prodiżu. Podać gorącą z dodatkiem soku pomidorowego. Ścięte czubki bułek można wykorzystać na grzanki do zupy.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Lubię jajeczka, sama sobie ostatnio też zrobiłam zapiekane jajeczka, tylko troszkę w innej wersji jak tu opisane :-) Opisałam przepis dokładnie na swym blogu:
http://gosposia.mojweblog.pl/jaka-zapiekane Nadesłał(a): Gosia <blekitna_laguna@autograf.pl> 2006-05-23 10:05:33
Z tymi linkami dalej mam problem.
To jest link do mojego przepisu na jajka zapiekane Nadesłał(a): Gosia 2006-05-23 10:05:25