<- Jarzynki bon appetitLista potraw z grupy: Warzywa, owoceJarzynowe curry ->

PDF Drukuj

Jarzynki po hiszpańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1919 razy.


2 cebule,
2 papryki bez nasion,
6 sparzonych i obranych pomidorów,
4-6 łyżek oliwy lub oleju,
1/2 kg obranych ziemniaków,
4 łyżki oleju,
sól, pieprz,
4 roztrzepane jaja,
grzanki

Cebulę i paprykę drobno posiekać. Pomidory grubo posiekać Ziemniaki pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju przez 5-10 min, często mieszając. Pozostałe jarzynki oddzielnie smażyć na oliwie przez 5-8 min kilkakrotnie mieszając. Jarzynki dodać do usmażonych ziemniaków, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać do jarzynek roztrzepane jaja, ciągle mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż do ścięcia się jaj. Podawać z grzankami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności