<- Jarzynki po hiszpaÅ„skuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceJarzyny ?a la Jardiniére? ->

PDF Drukuj

Jarzynowe curry

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1977 razy.


Obieramy i kroimy w kostke i osuszamy na sciereczce ziemniaki, marchew, dynie, cukinnie, pasternak, i co tam jeszcze mamy pod reka.
Do dobrze rozgrzanego wok'a nalewamy pare lyzek oleju wrzucamy ziemniaki i marchew (bo najdluzej potrzebuja sie smazyc) po pewnym czasie, pare zabkow czosnku oraz dynie i cukinie, ktore szybko sie gotuja. Caly czas mieszamy by sie nie spalilo od spodu. Smazymy 5-8 min. zalezy od wielkosci kostek i rodzaju jarzyn. Posypujemy wszystko obficie proszkiem Curry (1-2 lyzki) najlepsza jest mieszanka Bombay a nie Madras (nie mam pod reka skladu przypraw jakie tam wchodza ale jak kogos interesuje to moge doslac).
Skrecamy ogien dodajemy kilka lyzek yogurtu i dusimy pod przykryciem przez okolo 10 minut.

From: pestka &lt;pestka@vossnet.co.uk&gt;

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności