Dodano: 2009-07-28 11:19:14 J臋zyk: Polski Odwiedzono: 1239 razy.
Przyrz膮dzi膰 oddzielnie kilka gatunk贸w jarzyn podanymi w poprzednich przepisach sposobami n. p. groszek, kalarepk臋, kapust臋 brukselsk膮, selery duszone na winie i. t. d. Osobno zagnie艣膰 p贸艂kruche ciasto z m膮ki pszennej, 艂y偶ki mas艂a i jednego jaja. Po rozwa艂kowaniu wykroi膰 rant z z膮bkami u g贸ry, kt贸ry na okr膮g艂o postawi膰 na blasze, oraz kilka przegr贸dek do 艣rodka, upiec w piecu, a potem w艂o偶ywszy ostro偶nie na p贸艂misek, nak艂ada膰 w ka偶d膮 przegrod臋 odmienn膮 jarzyn臋. Jest to bardzo eleganckie podanie jarzyn do wykwintnego obiadu. Nades艂a(a): MARJA 艢LE殴A艃SKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPIS脫W" Skomentuj Powiadom o komentarzach