<- Jarzyny zapiekane z makaronemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKABACZEK DUSZONY ->

PDF Drukuj

Kabaczek duszony

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2725 razy.


60 dag kabaczka,
5 dag cebuli,
3 ząbki czosnku,
chilli,
sól,
4 łyżki posiekanej zieleniny z bazylia,
pół łyżki oleju

Kabaczek umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać opłukać, pokroić w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokrojony kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości. Wyłożyć na talerz, posypać zieleniną. Podawać do mięsa i ryb.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności