<- Kabaczek duszonyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKabaczek duszony ->

PDF Drukuj

KABACZEK DUSZONY

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1006 razy.



60 dag młodego kabaczka
5 dag cebuli
3 ząbki czosnku
ostra przyprawa chilli,
sól
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z bazylią
1/2 łyżki oleju

Kabaczek umyć, obrać, przekrajać na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokajany kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać do potraw z mięs i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności