<- Jajka na twardo z dodatkamiLista potraw z grupy: InneKiwi w boczku ->

PDF Drukuj

Kabaczek nadziewany mięsem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3454 razy.


1200 g kabaczka,
25 dag mięsa,
1/2 szklanki ryżu,
cebula,
8 dag tłuszczu,
sól, pieprz,
zielenina,
1/2 szklanki śmietany,
2 łyżeczki mąki,
2-3 pomidory

Kabaczek obrać, pokroić na krążki grubości około 5 cm, łyżeczka wydrążyć nasiona, pozostawiając cienka warstwę z jednej strony jako podstawę. Ugotować w dużej ilości wody ryż, odcedzić. Ryż wyrobić z mielonym mięsem i jajkiem dodając przyprawy do smaku: sól, pieprz, zieleninę. Nadzieniem napełnić przygotowane kubeczki z kabaczka, ułożyć na stopionym tłuszczu, dodać kilka łyżek wody oraz obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, udusić razem pod przykryciem do miękkości. Sos podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności