<- KABACZEK NADZIEWANY MIĘSEMLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKabaczki nadziewane 20 min ->

PDF Drukuj

Kabaczek po grecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3091 razy.


1 kg kabaczka,
1/2 kg pomidorów,
4 cebule,
3 papryki,
sól,
3/4 szklanki oleju

Kabaczek obrać, przeciąć wzdłuż, wydrążyć pestki i włókna zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną cebulę poddusić w oleju nie rumieniąc, dodać kabaczek, pokrojoną paprykę i wszystkie przyprawy oprócz pomidorów, po czym przez ok. pół godziny dusić. Następnie dodać podduszone i przetarte pomidory i dusić jeszcze 10 min. Podawać na gorąco do ryżu lub na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności