<- Kasza jaglana z rodzynkamiLista potraw z grupy: ZapiekaneKasza jęczmienna po staropolsku ->

PDF Drukuj

Kasza jęczmienna po kapitańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2620 razy.


20 dag kaszy jęczmiennej,
400 ml wody,
3 dag tłuszczu,
15 dag boczku wędzonego,
10 dag cebuli,
5 dag ketchupu,
5 dag żółtego sera,
sól, pieprz

Kaszę ugotować na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z ketchupem, chwilę, poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką, wyrównać powierzchnię, posypać startym serem i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności