<- KLUSKI PÓŁFRANCUSKIE ZE ŚLIWKAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski śląskie 1 ->

PDF Drukuj

Kluski scykane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3236 razy.


150 dag ziemniaków,
3 dag mąki ziemniaczanej,
10 dag słoniny,
sól

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Startą masę dobrze wycisnąć przez płótno. Do masy dodać sól, mąkę i dobrze wymieszać. Wyłożyć cienka warstwę na talerz. Łyżka porcjować kluski (scykać) i wrzucać z talerza do wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości. Podawać polanę stopiona słoniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności