<- Knedle ruskieLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle serowe z powidłami ->

PDF Drukuj

Knedle serowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2273 razy.


Ciasto:
40 dag sera twarogowego,
8 dag kaszy manny,
10 dag mąki,
jajko,
sól

Nadzienie:
30 dag powideł,
3 dag masła,
2 dag bułki tartej,
5 dag cukru

Twarożek zemleć połączyć z przesianą mąką, kaszą i jajkiem, posolić zagnieść ciasto. Następnie formować okrągłe kule, nadziewać powidłami. Gotować we wrzącej osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć, polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem, posypać cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności