<- Kotlety z bialej fasoliLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotlety z fasoli ->

PDF Drukuj

Kotlety z fasoli

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1552 razy.


40 dag fasoli,
10 dag tartej bułki,
5 dag cebuli,
2 jaja
8-10 dag tłuszczu,
sól, pieprz,
zielenina

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Gdy fasola jest miękka, osolić, zupełnie odparować, przepuścić przez maszynkę. Do fasoli dodać jaja, posiekaną usmażoną cebulę, sól, pieprz, zieleninę. Wszystko starannie wymieszać. Kształtować w bułce tartej nieduże, owalne kotleciki, usmażyć z 2 stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności