<- Kotlety z fasoliLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotlety z grochu ->

PDF Drukuj

Kotlety z fasoli

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 622 razy.


Z tak przyrządzonego pure z fasoli, jak poprzednie, można robić smaczne kotlety. Nie trzeba jednak dodawać rosołu, lecz do przestudzonego pure wbić dwa całe jaja, wsypać dwie lub trzy łyżki tartej bułki, trochę pieprzu, a wymieszawszy dobrze razem, robić owalne otarzane w tartej bułce kotlety i smażyć na maśle na rumiany kolor dodać do nich sos kaparowy, korniszonowy lub pomidorowy. Bardzo smaczna potrawa na post.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności