<- Kotlet z jajekLista potraw z grupy: Potrawy z jajekNadzienie z gotowanego ryżu i jaj ->

PDF Drukuj

Kotlety z jaj

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 9445 razy.


7 jaj na twardo,
1/8 l mleka,
2 dag masła,
5 dag cebuli,
6 dag bułki,
4 dag tartej bułki,
sól, pieprz

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić usmażyć na jasnozłoty kolor. Bułkę i jaja przepuścić przez maszynkę, dodać surowe jajo, cebulę, sól, pieprz, utrzeć dokładnie. Formować w tartej bułce małe, dosyć grube kotleciki. Smażyć na tłuszczu z 2 stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
z wyzej wyminieonych skladnikow wychodza 4 kotleciki;) ja polecam dodac jeszcze troszke maki, wtedy sa bardziej kleiste i lepiej sie kulaja;]a ogolnie pyszniutkiw sa:P
Nadesłał(a): akwelan 2006-02-08 14:02:40

przepraszam ten kometarz dotyczy przepisu wstecz:) jakos mi sie przeskoczylo:) sorki;)
Nadesłał(a): akwelan 2006-02-08 14:02:16

Wlasnie zrobilem :-) Z ryzem i salatka. Jest OK. Takie mielone tylko troche bardziej mdle. Dzieki za pomysl
Nadesłał(a): Kuba <jimi_11@op.pl> 2008-11-23 14:11:17


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności