<- Kotlety z selera w cieście naleśnikowymLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotlety z warzyw ->

PDF Drukuj

Kotlety z soi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2077 razy.


30 dag nasion soi,
20 dag ugotowanych ziemniaków,
2 jaja,
cebula,
2 dag tłuszczu,
sól, pieprz,
szklanka tartej bułki,
6 dag smalcu lub oleju

Umyte nasiona soi zalać przegotowaną, ostudzoną wodą i pozostawić na 10-12 godz, a następnie dodać jeszcze wody i ugotować. Miękkie osączyć z wody, zemleć w maszynce razem z ugotowanymi ziemniakami. Do masy dodać jajka, podsmażoną pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku, 1/2 szklanki tartej bułki. Masę wyrobić podzielić na 10 jednakowej wielkości porcji, uformować owalne kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności