<- KOTLETY Z RYŹU I OSTREGO SERALista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKrajanka jabłkowa ->

PDF Drukuj

Kotlety ziemniaczane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4102 razy.


1 kg ugotowanych ziemniaków,
cebula,
2 jaja,
sól, pieprz,
10 dag kiełbasy,
2 łyżki tartej bułki,
tłuszcz do smażenia

Ziemniaki wymyć, ugotować w skórkach, obrać i gorące przetrzeć przez praskę. Podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Kiełbasę po obraniu z osłonek drobno posiekać. Dodać do ziemniaków cebulę, kiełbasę, jaja, wymieszać i przyprawić do smaku. Uformować wałek, wyłożyć na stolnice wysypana tartą bułką. Nożem oddzielić równej grubości kotlety, otoczyć w tartej bułce, przenieść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i usmażyć.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności