<- Krokiety orzechoweLista potraw z grupy: InneKrokiety po włosku ->

PDF Drukuj

Krokiety po litewsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3065 razy.


20 dag ryżu,
15 dag szynki,
4 dag grzybów,
5 dag żółtego sera,
zielenina,
jajo do panierowania,
tarta bułka,
sól, pieprz

Ryż opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować i odcedzić. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i posiekać, połączyć z ryżem, zmieloną szynką, startym serem, zielenina. i jajkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności