Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2343 razy.
2 szklanki mleka, 4 łyżki cukru, szczypta cynamonu, 2 łyżki bitej śmietany, wiórki orzechowe Na małym ogniu podgrzać cukier. Dodać mleko. Mieszając podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Dodać cynamon, wymieszać. Ostudzić, przystroić bitą śmietaną i wiórkami.
Dobre, dobre, ale strasznie słodkie. Nie wiem, czy też tak robisz, ale ja przy "podgrzewaniu" cukru daję troszkę masła, inny smak ma trochę, i zamiast 4 łyżek daję 3,5 cukru, bo tym się zasłodzić można :d ale ogólnie przepis bardzo fajny i szybki, kilka minut i gotowe, tylko schłodzić :) Nadesłał(a): Konor 2011-08-05 15:08:32