<- Krokiety z sera twarogowegoLista potraw z grupy: InneKukurydza z serem twarogowym ->

PDF Drukuj

Kugiel

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2714 razy.


250 dag ziemniaków,
65 dag żeberek wieprzowych,
8 dag cebuli,
5 dag bułki pszennej,
4 dag smalcu,
7 dag bułki tartej,
mleko,
pieprz, sól

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Źeberka wyporcjować. Rondel lub brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na spodzie i wierzchu). Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
O ludzie,kugiel ze smalcem i zeberkami wieprzowymi???
Nadesłał(a): 2009-04-27 07:04:29

o i jeszcze mleko do tego!!!
Nadesłał(a): 2009-04-27 07:04:58


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności