Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3370 razy.
2 piersi z kury,
masło,
15 dag sosu majonezowego,
15 dag ziemniaków,
15 dag marchwi,
15 dag selera,
5 dag groszku konserwowego,
5 dag ogórków konserwowych,
jajko gotowane
5 dag majonezu,
zielenina,
sól, pieprz,
musztarda,
pomidor
Piersi z kury umyć, natrzeć przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Potem polać masłem i piec skrapiając wodą, następnie wytworzonym sosem. Miękkie mięso pokroić na porcje usuwając kości. Ziemniaki, marchew i seler umyć, obrać, opłukać, ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę razem z jajkiem i ogórkiem, połączyć z majonezem i zieleniną, doprawić do smaku, ułożyć na półmisku, przykryć mięsem z kury, polać doprawionym sosem majonezowym, udekorować.