<- Kuskus "k dra" z rodzynkami i grochemLista potraw z grupy: Mięso: DróbMakaron z gęsią wątróbką ->

PDF Drukuj

Majoneziki z drobiu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3370 razy.


2 piersi z kury,
masło,
15 dag sosu majonezowego,
15 dag ziemniaków,
15 dag marchwi,
15 dag selera,
5 dag groszku konserwowego,
5 dag ogórków konserwowych,
jajko gotowane
5 dag majonezu,
zielenina,
sól, pieprz,
musztarda,
pomidor

Piersi z kury umyć, natrzeć przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Potem polać masłem i piec skrapiając wodą, następnie wytworzonym sosem. Miękkie mięso pokroić na porcje usuwając kości. Ziemniaki, marchew i seler umyć, obrać, opłukać, ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę razem z jajkiem i ogórkiem, połączyć z majonezem i zieleniną, doprawić do smaku, ułożyć na półmisku, przykryć mięsem z kury, polać doprawionym sosem majonezowym, udekorować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności